top of page
P7101888_edited_edited.jpg

Stap aan boord en verken het schip.

Onderdeks

DE KAMERS

Bij Andante reserveer je automatisch het gehele gastenverblijf. Dat bestaat uit 2 slaapkamers en een kleine hal, onder het terras-dek voorin het schip. Elk met eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Licht en luchtig, want de ramen kunnen open. In warme zomernachten zorgt de ventilator voor een zachte verkoelende bries. Alle ramen benedendeks zijn voorzien van horren. In de hal staan een Nespresso-apparaat en een waterkoker klaar voor koffie en thee, er daar is voor elke kamer een kleine hang/legkast beschikbaar. Bedden meten 1,4 x 2 meter en kunnen op verzoek worden gescheiden. De stahoogte in het gastenverblijf is minstens 2,05 meter en in de korte gang er naar toe 1,85 meter. De kamers zijn sfeervol en ruim voor een scheepshut en tegelijk ook bescheiden vergeleken met de gemiddelde wal-accommodatie.

Bovendeks

DE SALON

Rondom uitzicht vanaf de grote, brede stamtafel die regelmatig wordt opgetuigd met wat er in de keuken wordt klaargemaakt. Maar die net zo makkelijk dé plek is voor een spelletjesavond of een genoeglijke doorzit. Daarachter een bar met de keuken. Een lange loungebank voorin biedt ruimte voor leesmoment, een luiersessie of zelfs een dutje bij het geronk van de motor. Het gebogen dak zorgt in de salon voor een unieke sfeer.

Openslaande deuren geven toegang tot het dek-terras, met mooi weer vloeien binnen en buiten organisch in elkaar over. De stahoogte in de salon is twee meter in het midden, aflopend naar de zijkanten.

En, by the way, de salon is in een handomdraai om te toveren tot een vergaderzaal/werkruimte voor groepen tot 12 personen

Bovendeks

HET DEK-TERRAS

Het grote dek-terras is het verlengstuk van de salon. Met lichte comfortabele loungebankjes die je naar wens kunt neerzetten waar je wilt, net afhankelijk van je panorama of de zon op je gezicht. De grote eettafel biedt zeker plaats aan 10 personen, het dek-terras biedt plek genoeg voor een dansfeestje als je dat zou willen. De vintage parasol geeft schaduw en verkoeling op de warmste momenten. 

Het schip

EEN BEETJE HISTORIE

Andante is in 1951 in Sliedrecht gebouwd als transportvaartuig voor defensie en kwam in de vaart als ‘Rijksvaartuig 33’. RV33 is daarom ook heel zwaar gebouwd (vlak van 9mm en casco verder op 8mm). Ze is bovendien nog ouderwets ‘geklonken’ en niet gelast wat in die tijd al wel gebruikelijk werd. RV33 werd onder andere gebruikt om munitie te vervoeren en later in de jaren 70 was RV33 veel te vinden rond Vlieland waar een groot militair oefenterrein ligt. Eind jaren 80 is RV33 uit de vaart genomen en aangekocht door een Fransman die RV33 heeft omgebouwd tot een kleinschalig charterschip voor de Franse kanalen, speciaal voor het Canal du Midi. Het ronde dak van de salon is gemodelleerd naar de laagste vaste brug in dat kanaal. In 2020 is Andante terug gehaald naar Nederland.

 

Andante wordt vaak door oudere binnenvaartschippers herkend als ‘dat schip van de genie’, sommigen hebben zelfs hun militaire diensttijd doorgebracht op RV33. De schippers zien vooral de typerende vorm van de romp: scherp gesneden aan de boeg, een bijzondere ronding in de kont. Door speciale vorm van de romp is RV33 / Andante een snelvarend schip. Naast een heerlijk vakantieschip is Andante daarmee ook een uniek voorbeeld van de scheepsbouw in Nederland.

Hey daar,
bootbewonderaar

Vragen, wensen, complimenten, of gewoon boeken? Neem vooral contact met ons op!
 

Bedankt voor de inzending!

bottom of page