top of page
IMG_20220319_142038.jpg

Jouw vaarervaring, ons maatwerk.

wil je....
CULTUUR SNUIVEN?

 

We meren aan in historische steden of plaatsen. 

Cultuurwandelingen door oude binnensteden met bezoek aan musea. Rondhangen op sfeervolle terrasjes of in typisch Hollandse bruine kroegen. Een bezoekje aan bios of een hapje eten? Echt een ander soort stedentrip!

wil je....
NATUUR ADEMEN?

 

Voor anker midden op een meer of plas? Omringd door stilte, bijzondere vogelsoorten en helder water om in te zwemmen? En wat dacht je van fietstochten over

het onvolprezen fietsknooppuntennet dat Nederland rijk is! Voor de wielrenners of skeeleraars: ook voor je gear is plaats aan boord.

wil je....
ACTIEF OF RELAXED?

 

Andante is je thuishaven voor het lezen van een boekje, zonnen op het dek of waterpret. Maar ook je uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Het schip af voor een mooie fiets-, wandel- of kanoroute? Waarbij Andante je aan het eindpunt weer op ligt te wachten? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Van Friesland tot Limburg: de mogelijkheden zijn eindeloos. Fietsen en kano's zijn aan boord, maar wandelschoenen moet je zelf meenemen ;) 

Hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn tonen we alvast enkele voorbeeldroutes, voor de inspiratie.
voorbeeld: 4 dagen Utrechtse Vecht

Aan de slingerende oevers liggen kastelen, landhuizen met theekoepels afgewisseld met romantische oude stadjes. En daarachter het uitgestrekte moerasgebied van de Gooi- en Vechtstreek. Fiets, wandelschoen en kano geven fantastisch toegang tot dit natuurlijk waterrijk.

Een tocht ook door de geschiedenis, van Middeleeuwse kastelen (zoals het Muiderslot), elkaar bestrijdende heersers, van rijke Amsterdammers uit de Gouden Eeuw die hun heil buiten de stad zochten en van HET grote verdedigingswerk van de Lage Landen: de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Dit voorbeeld start in Utrecht en eindigt in Weesp, maar kan ook andersom, er is een goede onderlinge treinverbinding.

Vaartocht in 3 nachten/4 etappes met overnachtingen in Maarssen, Nederhorst ten Berg en Weesp.  Desgewenst met een retourvaart naar het startpunt van dit arrangement over het Amsterdam-Rijnkanaal op de laatste dag.

Stops in Breukelen, Loenen en Nigtevecht, kanotocht 5-25 km door het plassengebied van Loosdrecht, wandelingen/fietstochten rond Ankeveense plassen en Naardermeer. 

Indicatie reissom: €395,- pp bij boeking met 4 personen, incl vaar- en overnachtingskosten, havengelden en volpension. Toeslag bij boeking met 2 personen: €250,- pp.

Uitbreiden of koppelen? Dat kan, bijvoorbeeld met 'Reisje langs de Rijn', of 'Nieuwe wildernissen'.

utrechtse vecht_edited_edited_edited.jpg
voorbeeld: Reisje naar de Middeleeuwen
8 dagen Hanzesteden langs de IJssel.

Geschiedenis ligt hier voor het oprapen. De Middeleeuwse Hanzesteden rijgen zich als parels aan de prachtig slingerende ketting van de rivier de IJssel.

Elke stad zit boordevol historie, perfect voor ontdekkingstochten te voet. Bovendien kun je in de omgeving prachtige fietstochten maken. Van de haast buitenlands “golvende” Veluwezoom rond Dieren en Rheden, tot uitgestrekte landgoederen achter Zutphen en Deventer. Het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten biedt oneindig veel mogelijkheden.

Zo kun je bijvoorbeeld afwisselend fietsend of varend van stad naar stad. Je kunt er ook voor kiezen om wat langer aan de kade van een stad te verblijven. Of een keer een traject per kano de IJssel af te zakken. In dit arangementsvoorbeeld verblijven we 2 overnachtingen in Doesburg enZwolle. ...

Indicatie reissom: €765,- pp bij boeking met 4 personen, incl vaar- en overnachtingskosten, havengelden, 5 x diner en 7 x ontbijt en lunch(pakket). Toeslag bij boeking met 2 personen: €600,- pp.

Je kunt met Andante meanderen van 4 - tot meer dan 8 dagen. Je reis hóeft niet te stoppen in Hanzestad Kampen, je kunt ook verder over de Randmeren naar Elburg (volledig ommuurd Middeleeuws stadje!) en Harderwijk….

voorbeeld: Twente, Salland en Drenthe
7 dagen varen, fietsen of wandelen door heuvelland en hoogveen
over landgoederen en langs beekdalen.

Met een start in Hanzestad Zutphen aan de IJssel. We kiezen daar de route oostwaarts richting het groene parkstadje Lochem.

 

De volgende vaardag richting Hengelo / Enschede is ook een mooie fiets- of wandeldag over uitgestrekte landgoederen en langs kastelen rond Diepenheim en Goor.  Vanuit Almelo is het haast 'buitenlands' wandelen of fietsen door het heuvelland rond de Tankenberg (achter Oldenzaal) en langs beekdalen rond Tubbergen.

 

Vriezenveen is onze volgende halteplaats. De naam zegt het al: vanouds uitgestrekte hoogveengebieden waar turf werd gestoken, nu nog steeds te zien in het veenmuseum.

 

De tocht gaat verder naar Coevorden, vanouds een vestingstadje uit de 13e eeuw. Als je vandaag de fiets pakt dan kun je een prachtige tocht maken over de Lemelerberg en via Ommen door het dal van romantische Overijselse Vecht.

Zo komen we uit in Drenthe, waar de Verlengde Hoogeveense Vaart tot in ver in de 19de eeuw de snelweg was voor turf naar het westen. Nu varen we er langs kleine dorpjes met namen als Veenoord en Zwinderen. Eindigen in Meppel, Middeleeuws stadje van formaat.

 

Indicatie reissom: €795,- pp bij boeking met 4 personen, incl vaar- en overnachtingskosten, havengelden en volpension. Toeslag bij boeking met 2 personen: €500,- pp.

 

Vooral de plaatsen 2, 3 en 4 lenen zich voor een dag extra verblijf voor bijvoorbeeld een kanotocht over de Vecht, fiets / wandeltochten in heuvelend Twente of door het hoogveenreservaat van het Amsterdamse Veld op de NL-Duitse grens.

Twente en Salland.png
voorbeeld: Een reisje langs de Rijn
10 dagen, van beboste heuvelruggen naar uitgestrekte veenlanden. Meanderend langs  rivierstadjes boordevol geschiedenis.

In dit voorbeeld begint de tocht in het plassengebied bij Rheden. Omringd door heuvels en bosranden. Uitstapjes mogelijk naar de Veluwezoom, hoge steile heuvels -zoals de Posbank, met meer dan 100 meter het hoogste punt van Nederland buiten Limburg- vanwaar uitzicht over Rijn en IJssel.. Of gewoon luieren op het dek en een rondje met de kano?

Dan stomen we de IJssel op, zwaaien de Rijn op en drijven kabbelend richting zee. Maar zo ver is het nog niet. Overnachten (en stappen?) in Arnhem.  Door naar kasteel Doorwerth aan de voet van de steile hellingen. Vandaar wandelen of fietsen naar Wageningen.

 

Vanuit Wageningen zijn prachtige wandel (en ook fiets-) tochten mogelijk door één van de mooiste beekdalen van Nederland.

 

Dan gaat het verder, nog even langs de steiltes van de Grebbeberg en dan arriveren we in het vlakke laagland van Holland. Naar het historische Dorestad (nu Wijk bij Duurstede).

De volgende dag meren we aan in Culemborg, al weer zo’n prachtig stadje aan het water. Als we willen, varen we even door naar Fort Honswijk, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In dit voorbeeld eindigen we in Schoonhoven, de ‘zilverstad’ van Nederland, en tegelijkertijd ook vestingstad van de Oude Hollandse Waterlinie uit de tijd van de 80-jarige oorlog.

Indicatie reissom: €935,- pp bij boeking met 4 personen, incl vaar- en overnachtingskosten, havengelden 5 x diner en 9 x ontbijt en lunch(pakket). Toeslag bij boeking met 2 personen: €630,- pp.

Uitbreiden of koppelen? Dat kan met 'Reisje naar de Middeleeuwen' of 'Utrechtse Vecht'....

voorbeeld: De nieuwe wildernissen van Nederland
4 dagen: Marker Wadden – Weesp – Oostvaardersplassen.

Dag 1: In de ochtend inschepen en vertrek vanuit Lelystad. Korte vaartocht naar de Marker Wadden. Hier kan gewandeld worden, en zullen we ook overnachten. Lunch en diner aan boord!

Dag 2: Vaartocht naar Weesp, met een stop in Muiden (Muiderslot!), door de Groote Zeesluis, een stukje over de Vecht, verblijf in Weesp. Ontbijt aan boord, lunch en diner naar wens aan boord of aan land..

Dag 3: Vaartocht naar de Oostvaardersplassen. Om te beginnen terug over de Vecht en over het Markermeer. Dan dalen we via een sluis vijf meter af naar de ‘Lage Vaart’ op de bodem van de voormalige Zuiderzee, nu de polder Flevoland. In de middag kunnen de wandelschoenen aan voor een verkenning van  Oostvaardersplassen. De lunch, het diner en de overnachting vinden aan boord plaats in de stilte van de Oostvaarderplassen.

Dag 4: De laatste dag een korte vaartocht terug naar Lelystad. Tijd voor ontscheping!

 

Indicatie reissom: €355,- pp bij boeking met 4 personen, incl vaar- en overnachtingskosten, havengelden, 2 x diner en 3 x ontbijt en lunch(pakket). Toeslag bij boeking met 2 personen: €235,- pp.

Uitbreiden, koppelen? Dat kan!

  • Breid de tocht uit naar een 7-daags arrangement met een bezoek aan de IJsseldelta, Schokland en Urk (Nieuwe wildernissen 2.0)

  • Koppel deze tocht aan 'Utrechtse Vecht'

voorbeeld: De nieuwe wildernissen van Nederland 2.0
7 dagen: Flevopolder, IJsseldelta, Schokland en Urk.

Nog niet genoeg van Marker Wadden en Oostvaardersplassen? (Nieuwe wildernissen) Dat snappen we helemaal! In deze variant zou je overigens de 2e overnachting kunnen skippen.

Dag 4: in plaats van af te zwaaien naar Lelystad varen we verder naar… het ‘eilandenrijk van de IJsseldelta’. Een vaardag door Flevoland over de ‘Lage Vaart’ via Dronten en Ketelhaven. Over het water meevaren, of deel van de route afleggen op de fiets? Ontbijt, lunch en diner aan boord, met als kers op de taart een overnachting in de wildernis van het eilandenrijk.

Dag 5: Tijd om het eilandenrijk te verkennen per kano. De hele dag rondzwerven langs eilandjes, stille strandjes, vogels spotten, zwemmen, zonnen (hopelijk) en het natuurschoon bewonderen. Een tweede overnachting in de wildernis. 

Dag 6: Een korte vaartocht naar Schokkerhaven, vandaar wandelend of fietsend een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Schokland. In de loop van de middag inschepen voor deel twee van de tocht naar het voormalige visserseiland Urk. Hier overnachten we, lunch is aan boord en het diner is naar eigen keuze aan boord of aan land.

Dag 7: De laatste (halve) dag varen we over het IJsselmeer terug naar Lelystad voor de ontscheping.

Indicatie reissom: €695,- pp bij boeking met 4 personen, incl vaar- en overnachtingskosten, havengelden 4 x diner en 6 x ontbijt en lunch(pakket). Toeslag bij boeking met 2 personen: €490,- pp.

voorbeeld: van Drentse Aa naar Dokkumer Ee
8 dagen: meanderen door Groningen en Friesland.

In de twee provincies slingeren oude waterlopen zoals kreken en ‘maren’ tussen antieke ‘terpdorpen’. En verbonden ze de grotere steden vanouds met de zee. Zo was Groningen tot eind 19e eeuw nog een getijdehaven. Het Reitdiep, de Dokkumer Ee en de Suderie zijn voor Andante het zwerfgebied en DE uitvalsbasis voor tochten per fiets, kano en wandelschoen. We starten in het natuurgebied van Drentse Aa en Hunze die vanouds de bovenloop van het Reitdiep vormen.

Dag 1: inschepen in Assen, in de loop van de middag. Diner aan boord en misschien ook even stappen in het stadje?

 

Dag 2: een wandeling door het idyllische landschap van de Drentse Aa   of een fietstocht over de Hondsrug tussen de dalen van de Drentse Aa en de Hunze. Overnachting op het Noord-Willemskanaal tussen Eelde en Glimmen.

Dag 3: korte vaardag naar Groningen, onderbreek je die voor een romantische kanotocht over het Paterswoldse meer? 

 

Dag 4: halve vaardag slingerend over het Reitdiep naar Winsum  het mooiste dorp van Nederland volgens de ANWB 2020.  

 

Dag 5: halve vaardag naar het Lauwersmeer, uitgestrekt natuurgebied waar kreken en landtongen elkaar verdringen. Vogels, stilte en kabbelend water.  Overnachting ergens aan een ‘oppertje’.

Dag 6: de Dokkumer Ee op, Friesland in, middag en overnachting in Dokkum. Je kunt er ook naar toe met onze kano over het kleine slingerende vaartje ‘Suderie’ (13 km).

Dag 7: varend over de Dokkumer Ee gaan we langs het terpdorp Burdaard naar het centrum van Leeuwarden. 

Dag 8: ontscheping na ontbijt. 

Indicatie reissom: €815,- pp bij boeking met 4 personen, incl vaar- en overnachtingskosten, havengelden, 4 x diner en 7 x ontbijt en lunch(pakket). Toeslag bij boeking met 2 personen: €575,- pp.

Hey daar,
bootbewonderaar

Vragen, wensen, complimenten, of gewoon boeken? Neem vooral contact met ons op!
 

Bedankt voor de inzending!

bottom of page