top of page
header-1200x800-nederland-andante-piedro (1).jpg
cdfe71c7-1dde-49ff-9b54-fbbb28a1ec0f.JPG

En wij zijn.....

Dit is schipper

NANNE.

Nanne is fysisch  geograaf,  (oud-)docent aardrijkskunde en voormalig organisator wandelreizen. Hij organiseert graag activiteiten en kan het niet laten om je op een andere manier om je heen te laten kijken. IJstijden, klimaatverandering, waterbeheer, oude steden in Nederland, you name it. Altijd bereid tot een uiteenzetting of dialoog. Bovendien is hij inmiddels ook de typische klusjesman die alles kan. Zo heeft hij alles (echt alles!) in dit schip zelf in elkaar geklust.

Ontmoet schippersvrouw

NENETTE.

Nenette is een echt ‘mensenmens’ en graag in contact. Na jarenlang een eigen bedrijf in de wandelwereld is zij als pedagoog gaan werken in het (passend) onderwijs. Nenette heeft een passie voor wandelen, alles lichtgewicht - en is met haar spontane spirit overal voor in! Zoals het uitproberen van een nieuw recept, muziek aanzetten en de avond doordansen, of elk moment van de dag of nacht een duik in het water nemen. (Dit doet ze traditiegetrouw elke dag van het jaar - ja, ook in de wintermaanden! Durf je?)

En nog iets over

BOB.

Bob is een grote, enthousiaste poedel met humor en een ruim hart. Hij biedt een goed luisterend oor, oordeelt niet en is onwijs slim. Hij weet zelfs hoe hij een deur moet openmaken. Wil je ‘s ochtends geen goeiemorgen krijgen van hem aan bed? Vertel het hem! Hij is (ondanks zijn grootte) niet snel op zijn teentjes getrapt.

van ankerplek naar de wal.JPG
P1013699.JPG
de-andante-bob-op-de-boot-500x800.jpg
IMG_0334.JPG
De Grote Ontmoeting vond ooit plaats...
... op de vakantiebeurs in Utrecht. Nenette stond daar als organisator van actieve bergtochten met kleine groepen. En Nanne stond daar ook: met zijn organisatie voor wandelreizen, met geografen, bio-, geo-, archeo- en andere -logen als gids. Beiden met passie voor actie en buitenzijn - en graag met anderen aan de wandel. Daarnaast deelden ze een passie voor het waterleven. Eerst met kleine zeilboten, later met wekenlange zwerftochten op een oude zeilcatamaran over de Wadden.  
andante-piedro-boot-overnachting-600x800-nenette-nanne.jpg

Hey daar,
bootbewonderaar

Vragen, wensen, complimenten, of gewoon boeken? Neem vooral contact met ons op!
 

Bedankt voor de inzending!

Het kon natuurlijk niet uitblijven: toen de gelegenheid zich voordeed kochten ze een oud vrachtschip die ze in de loop van jaren langzaam omtoverden tot een sfeervol varend woonschip. Grote delen van Nederland werden zo varend verkend. Intussen ruilden ze hun reizend leven in voor werk in het onderwijs. Naarmate de jaren op het water verstreken kwam een nieuwe droom helder voor ogen. Vaste baan opzeggen en helemaal ‘los’, zwerven met een varend B&B. Het juiste schip vonden ze uiteindelijk diep in Frankrijk. In 2020 kochten ze Andante, en voeren haar over de Franse en Belgische wateren naar Nederland. Word jij ook onderdeel van het volgende hoofdstuk in het verhaal van de Andante?
20200504_165032.jpg
bottom of page